Saatja:                                        Andrus Saare [Andrus.Saare@fin.ee]

Saatmisaeg:                             15. november 2019. a. 9:11

Adressaat:                                Tiina Satsi; indrek.kullam@kehtna.ee; jalmar.mandel@kehtna.ee; hans-jyrgrn.shulman@kehtna.ee

Teema:                                      Vastus

 

Tere!

 

Kehtna Vallavalitsus esitas 10.10.2019 kirjaga nr nr 7-6/2019/1796  Rahandusministeeriumile kooskõlastamiseks Järvakandi alevis asuva Järvakandi valla üldplaneeringut järgiva Tootmismaa detailplaneeringu.

 

Detailplaneeringu koostamise eesmärgiks on luua tingimused ettevõtluse laiendamiseks Järvakandi tööstuspargi piirkonnas ning klaasiklastri arendamiseks läbi klaasvahtkillustiku tehase rajamise ja kruntide ettevalmistamise taastuvenergia tootmiseks. Lisaks lahendatakse planeeringuala kruntideks jagamine, krundi ehitusõiguse ja liikluskorralduse põhimõtete määramine, hoonete ja rajatiste toimimiseks vajalike tehnovõrkude ja –rajatiste ning juurdepääsuteede asukoha määramine.

Täname meid teavitamast Järvakandi Tootmismaa üldplaneeringujärgse detailplaneeringu menetlemise käigust.

 

Siinkohal selgitame, et Rahandusministeerium ei ole paneerimisprotsessis kooskõlastav vaid koostööle kaasatav asutus, kes avaldab arvamust tuginedes riigi-, teema- või maakonnaplaneeringutes kehtestatule ning lähtudes planeerimisseadusest. Tagamaks planeeringuga haaratud isikute ja ametkondade huvide igakülgset ja võrdset käsitlust planeerimisel teostab Rahandusministeerium järelevalvet planeerimisprotsessi üle.

Tuginedes eelpoolöeldule tõdeme, et arvestades Rapla maakonnaplaneeringut, Rapla maakonna arengustrateegias toodud suundumusi ja Rail Balticu raudteetrassi asukohta ning sellelt võimalikku mahapööret/peatust Järvakandi klaasitööstuspiirkonnas on  Järvakandi Tootmismaa detailplaneering eelduseks sotsiaalmajanduslikule arengule Rapla maakonnas.

Palume hoida Rahandusministeeriumi regionaalhalduse osakonna Rapla talitust kursis detailplaneeringu menetlusega ja teavitada kõikidest avalikest aruteludest.

 

 

 

Lugupidamisega,

Andrus Saare

 

Rapla talituse juhataja

Regionaalhalduse osakond

Rahandusministeerium

tel. 56226000

andrus.saare@fin.ee

 


P Säästa loodust ja ära prindi seda e-kirja!


Käesolev e-kiri võib sisaldada asutusesiseseks kasutamiseks tunnistatud teavet.
This e-mail may contain information which is classified for official use.